Onderwijs

Lesmateriaal
Op expeditie!
Midden-Sumatra
Noord-Amerika
Suriname
Centraal Nieuw-Guinea
Praktische Opdracht

Informatie voor docenten
Antwoorden

Onderwijs

Informatie voor docenten
Dit is materiaal voor leerlingen van de basisvorming. De opdrachten kunnen zelfstandig in het computerlokaal of thuis worden gemaakt. De antwoorden kunnen door de leerlingen worden opgezocht, behalve die waarbij ze een eigen mening moeten formuleren. Bij deze opdrachten is het belangrijk dat u aandacht schenkt aan dat onderwerp en bijvoorbeeld een klassendiscussie organiseert.
Voordat u de opdrachten met uw leerlingen gaat maken, raden wij u aan om de site eerst zelf te verkennen. Wellicht ziet u de site als bron voor opdrachten die u zelf heeft geformuleerd, of die in de methode staat die u gebruikt.
De meeste opdrachten gaan over de expedities die op deze site worden beschreven. De laatste opdracht is een praktische opdracht, waar leerlingen wat langer mee bezig kunnen zijn. Het resultaat kan een verslag zijn, een presentatie of een poster. Deze praktische opdracht kan ook voor leerlingen in de tweede fase van het VO worden gebruikt. De leerlingen kunnen dan d.m.v. deze site zelfstandig informatie vinden, zonder dat ze eerst alle opdrachten ‘moeten’ doorwerken. Dit is voor de basisvorming wel aan te raden.
Natuurlijk kunt u ook besluiten een of twee opdrachten te doen, in plaats van alle opdrachten.
Een of twee inleidende lessen over de periode tussen 1870 en 1960 is aan te raden. Hierbij kunt u ook de informatie op deze site gebruiken, onder het kopje ‘Tijdbeeld’.

Heeft u opmerkingen over deze site? Mail dan naar info@knag.nl

  .

 
 
.